acme
ACME and Clarice Jensen – Echoes
May 24, 2019
Humlebæk, Denmark
Louisiana Modern Museum of Art
Tickets

Oplev American Contemporary Music Ensemble (ACME), som denne aften består af Clarice Jensen på cello, Ben Russell på violin, Laura Lutzke på violin og Caleb Burhans på viola. Ensemblet, med den kunsneriske leder Clarice Jensen i spidsen, vil fremføre værker samt værker Jóhann Jóhannsson, My Beautiful Decay 1973, Ejnar Kanding, Philip Glass og Clarice Jensen selv. Læs det fulde program herunder.

Cellisten Clarice Jensen spiller uddrag fra sit debut album ‘For This From That Will Be Filled’ som af musikmagasinet Pitchfork blev udvalgt til at være blandt de 50 bedste eksperimentelle album udgivelser i verden i 2018.

Hun udforsker de variable forskelle mellem akustisk og elektronisk lyd såvel som skildring af det simulerede og det ubevidste. Albummet er et audiovisuelt samarbejde mellem Jensen og kunstneren Jonathan Turner.  På baggrund af en lang romantisk tradition af solo-cello-repertoire udvider og forvirrer Jensen celloens velkendte lyd ved hjælp af effektpedaler, multi-tracking – og tape loops optaget med variable hastigheder, i værker hun enten selv har komponeret eller som hun har skabt sammen med den islandske komponist Jóhann Jóhannsson.

ACME spiller uddrag fra deres seneste koncert ‘Nordic Noir’ i New York med musik af de danske komponister My Beautiful Decay 1973 (alias Carsten Bo Eriksen) og Ejnar Kanding. Begge komponisters musik er formet af den nordiske tone og stemning, både geografisk og filosofisk. Musikken fanger en kølig atmosfære, en enkelthed og melankolsk ro. Den udforsker de nordiske mørke sider. I uddrag fra suiten ‘Echoes’ af komponisten My Beautiful Decay 1973 (Carsten Bo Eriksen) finder man små musikalske postkort og videoklip, som danner små nostalgiske historier, der indfanger fortiden og fremtiden, igennem håb, kærlighed og fremmedgørelse. Værket er skrevet på bestilling til ACME.

Ejnar Kanding er kendt for sin unikke farverige musik, der samler den elektroniske og akustiske lyd i komplekse teksturer, med fysisk energi og enkelthed. Hans musik er en rejse ind i det nordiske mørke.  En sensuel rejse ud i de ukendte områder og afkroge af et indre liv. Ved koncerten fremfører ACME satser fra værket ‘Textures & Mosaics’, som er komponeret i perioden 2013 til 2018.

Afslutningsvis vender ACME i koncertprogrammet tilbage til New York og til deres amerikanske kernerepertoire, ved at spille den verdensberømte minimalist og komponist Philip Glass’ ’5. Strygekvartet.’

Video af Jonathan Turner. Video og klang-regi af Carsten Bo Eriksen. Klang-regi og lyd af Ejnar Kanding.